MVP logo
    Your browser: , Version
Thursday, 16.08.2018, 9:40 PM
Hello! Guest | Group Guest | RSS
Home | Avtomatik Cəmləmə əməliyyatı... - Forum | Profile  | Login
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: Useful  
Forum » Forums » Excel Forum » Avtomatik Cəmləmə əməliyyatı...
Avtomatik Cəmləmə əməliyyatı...
Kamal571Date: Sunday, 16.06.2013, 0:11 AM | Message # 1
Həvəskar
Group: Checked
Messages: 135
Reputation: 0
Status: Offline
Bu göstərdiyim faylda bir sətir boyu yerləşən saatları necə cəmləyə bilərəm?
Mümkünsə bütün üsulları yazın da.
Təşəkkürlər.
 
UsefulDate: Monday, 17.06.2013, 12:00 PM | Message # 2
Expert
Group: Administrators
Messages: 183
Reputation: 0
Status: Online
Quote (Kamal571)
Bu göstərdiyim faylda

Salam, hansı fayl?


Hədəfə doğru ən qısa yol hər zaman mövcuddur!
 
Kamal571Date: Monday, 17.06.2013, 12:14 PM | Message # 3
Həvəskar
Group: Checked
Messages: 135
Reputation: 0
Status: Offline
yuklemisem amma nedense yuklenmir
Attachments: Gondermek.xlsx(8.3 Kb)
 
UsefulDate: Monday, 17.06.2013, 7:35 PM | Message # 4
Expert
Group: Administrators
Messages: 183
Reputation: 0
Status: Online
Burada bütün rəqəmlərinizin yanında "boşluq və saat"  sözləri yazıldığı üçün onları aradan qaldırıb rəqəmləri saxlamaq və cəmləmək lazımıdır.

"boşluq və saat"-tı aradan qaldırmaq üçün əvəzetmədən istifadə ediləcək (yəni SUBSTITUTE(B3:J3," saat","")) və cəmlənəcək (Sumproduct() -ilə)

=SUMPRODUCT(--SUBSTITUTE(B3:J3," saat",""))

Başqqa cür Ctrl+Shift+Enter-ilə daxil edilən massiv formulun vasitəsilə

=Sum(--SUBSTITUTE(B3:J3," saat",""))
Attachments: 4814374.xlsx(10.2 Kb)


Hədəfə doğru ən qısa yol hər zaman mövcuddur!
 
Kamal571Date: Tuesday, 23.07.2013, 12:47 PM | Message # 5
Həvəskar
Group: Checked
Messages: 135
Reputation: 0
Status: Offline
Amma özüm edirəm alınmır axı nədənsə: bir bos xanaya gəlirəm və xananı aktiv edib sonra Substitute funksiyasını vururam və başlayıram yazmağa amma səhv verir nədənsə Substitute-da axırıncı xanaya nə yazmaq lazımdır-номер вхождения-dır adı xananın?
 
UsefulDate: Tuesday, 23.07.2013, 1:23 PM | Message # 6
Expert
Group: Administrators
Messages: 183
Reputation: 0
Status: Online
Quote (Kamal571)
Substitute-da axırıncı xanaya nə yazmaq lazımdır-номер вхождения-dır adı xananın?

Instance_num -yerini boş saxlayırıq ki, hamısını əvəetmədə nəzərə alsın

Added (23.07.2013, 12:23 PM)
---------------------------------------------
Başqa cür formulsuz: Ctrl+H -la " saat" süzünü ləğv etməklə də etmək olar.


Hədəfə doğru ən qısa yol hər zaman mövcuddur!
 
Kamal571Date: Wednesday, 24.07.2013, 5:33 AM | Message # 7
Həvəskar
Group: Checked
Messages: 135
Reputation: 0
Status: Offline
Bir də burda Printscreen etmək istəyəndə şəkil yaranıb onu necə silə bilərəm?
 
UsefulDate: Wednesday, 24.07.2013, 9:21 AM | Message # 8
Expert
Group: Administrators
Messages: 183
Reputation: 0
Status: Online
Quote (Kamal571)
Bir də burda Printscreen etmək istəyəndə şəkil yaranıb onu necə silə bilərəm?

Üzərinə klik edərək aktivləşdirib və delete.


Hədəfə doğru ən qısa yol hər zaman mövcuddur!
 
Kamal571Date: Wednesday, 24.07.2013, 1:13 PM | Message # 9
Həvəskar
Group: Checked
Messages: 135
Reputation: 0
Status: Offline
Delete funksiyası yoxdur axı orda? Klik edirem Rabota c risunkami aktiv olur ve orda bele bir funksiya yoxdur
 
UsefulDate: Wednesday, 24.07.2013, 2:37 PM | Message # 10
Expert
Group: Administrators
Messages: 183
Reputation: 0
Status: Online
Quote (Kamal571)
Delete funksiyası yoxdur axı orda? Klik edirem Rabota c risunkami aktiv olur ve orda bele bir funksiya yoxdur

Klavişdən - Delete et və ya sağ düymədən Cut


Hədəfə doğru ən qısa yol hər zaman mövcuddur!
 
Kamal571Date: Wednesday, 24.07.2013, 2:55 PM | Message # 11
Həvəskar
Group: Checked
Messages: 135
Reputation: 0
Status: Offline
Aha.Nehayet ki alindi.
 
Kamal571Date: Wednesday, 24.07.2013, 3:14 PM | Message # 12
Həvəskar
Group: Checked
Messages: 135
Reputation: 0
Status: Offline
Bes burda Sumproduct ile cemleyende indi Massiv 1-e Massiv 2-ye ne yazmaliyam?
 
UsefulDate: Wednesday, 24.07.2013, 3:46 PM | Message # 13
Expert
Group: Administrators
Messages: 183
Reputation: 0
Status: Online
Quote (Kamal571)
Bes burda Sumproduct ile cemleyende indi Massiv 1-e Massiv 2-ye ne yazmaliyam?

Əvvəl post edilən fayldakı K3 xanasında Shift+F3 edin və nümunəyə uyğun ardıcıllığı izləyin.


Hədəfə doğru ən qısa yol hər zaman mövcuddur!
 
Kamal571Date: Thursday, 25.07.2013, 1:35 PM | Message # 14
Həvəskar
Group: Checked
Messages: 135
Reputation: 0
Status: Offline
Sumproduct-un rusca adi Суммпроизведение deməkdir və belə çıxır ki massivlərin və diapazonların hasilinin cəmi funksiyasıdır.Axı biz funksiya vasitəsilə biz ancaq cəmlədik ədədləri.Bunun haqqında nə deyə bilərsiz?
 
UsefulDate: Friday, 26.07.2013, 9:40 AM | Message # 15
Expert
Group: Administrators
Messages: 183
Reputation: 0
Status: Online
Quote (Kamal571)
Sumproduct-un rusca adi Суммпроизведение deməkdir və belə çıxır ki massivlərin və diapazonların hasilinin cəmi funksiyasıdır.Axı biz funksiya vasitəsilə biz ancaq cəmlədik ədədləri.Bunun haqqında nə deyə bilərsiz?

Əgər Sumproduct-da yalnız bir array-dan istifadə ediriksə onda bu sum funksiyası ilə eyni funksiyanı yerinə yetirmiş olacaq. Əlavə edilmiş faylda hər iki variant həm də buna görə qeyd edilib. Digər fərq burada sum-ın massiv formul kimi daxil edilməsindədir.


Hədəfə doğru ən qısa yol hər zaman mövcuddur!
 
Forum » Forums » Excel Forum » Avtomatik Cəmləmə əməliyyatı...
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:


MyExcelWorld © 2018
Site managed by uCoz