MVP logo
    Your browser: , Version
Thursday, 16.08.2018, 9:40 PM
Hello! Guest | Group Guest | RSS
Home | Vlookup-la multisehifeli axtarish - Forum | Profile  | Login
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Useful  
Forum » Forums » Excel Forum » Vlookup-la multisehifeli axtarish
Vlookup-la multisehifeli axtarish
T-zadeDate: Saturday, 28.06.2014, 10:47 PM | Message # 1
New Member
Group: Users
Messages: 4
Reputation: 0
Status: Offline
Salam, excel cedveli icinde 12 wit var yanvardan dekabra kimi. Witlerde iwciler emek haqqilar var, meselen her witde 400-500 adam var (hazirki cedvelde 3 adam) qabaqinda da emek haqlari. Indi men bir iwciye mezuniyet hesabliyiram. Iwci dekabrda mezuniyete cixir. Mene hemin iwcinin yanvardan noyabra kimi emek haqlari lazimdir, hansiki ayri excel cevdelinde yazim yanvardan noyanra kimi ve hemin adamin maawi avtomatik duzulsun aylara uygun qabagina. Bir emeliyatnan.
Cox sagolun
Attachments: emek_haq.xlsx(87.2 Kb)
 
UsefulDate: Saturday, 28.06.2014, 11:12 PM | Message # 2
Expert
Group: Administrators
Messages: 183
Reputation: 0
Status: Online
Salam, faylınıza əlavə bir səhifə əlavə edilib ki, səhifə adlarına uyğun reyestr və işçiyə görə formulla axtarış edilir.

=VLOOKUP($B$1,INDIRECT(A3&"!B4:P7"),COLUMNS(B1:P1),0)
Attachments: 7335535.xlsx(86.9 Kb)


Hədəfə doğru ən qısa yol hər zaman mövcuddur!
 
T-zadeDate: Saturday, 28.06.2014, 11:47 PM | Message # 3
New Member
Group: Users
Messages: 4
Reputation: 0
Status: Offline
Men bunu serbest sekilde nece tetbiq edim ?
 
T-zadeDate: Sunday, 29.06.2014, 0:05 AM | Message # 4
New Member
Group: Users
Messages: 4
Reputation: 0
Status: Offline
biraz daha geniw aciq sekilde izah ede bilersiniz ?
 
UsefulDate: Sunday, 29.06.2014, 0:10 AM | Message # 5
Expert
Group: Administrators
Messages: 183
Reputation: 0
Status: Online
=VLOOKUP($B$1,INDIRECT(A3&"!B4:P7"),COLUMNS(B1:P1),0)

Burada $B$1 axtarılan kriteriyadır, INDIRECT(A3&"!B4:P7")-olan hissə isə Vlookup funksiyasının diapozonudur ki, o da dinamik olsun deyə A3-dən aşağı doğru başlayaraq səhifə adlarına istinad edərək diapozonu formalaşdırır. Burada indirect()-in rolu mətn kimi yazılmış olan aralığı range-e çevirmekdir. Columns()-isə dinamik olsun deyə tətbiq olunub. Onun əvəzinə əl ilə 15 də yazmaq olar. Bu B-dən P-yə qədər olan sütun saylarını göstərir. Axırda isə sıfır ona görə yazılır ki, məhz həmin kriteriyanı axtarıb tapsın. Oxşarını yox.

Qeyd: əgər siyahınız 400-500 sətirlikdirsə onda B4:P7 - də yalnız P7-ni 400 və ya 500 edə bilərsiz ki, bütün aralığı nəzərə alsın. (Məsələn B4:P500 kimi)


Hədəfə doğru ən qısa yol hər zaman mövcuddur!
 
T-zadeDate: Sunday, 29.06.2014, 0:27 AM | Message # 6
New Member
Group: Users
Messages: 4
Reputation: 0
Status: Offline
Komeye gore tewekkurler )
 
UsefulDate: Sunday, 29.06.2014, 0:31 AM | Message # 7
Expert
Group: Administrators
Messages: 183
Reputation: 0
Status: Online
Quote T-zade ()
Komeye gore tewekkurler )

buyurun, əlavə olaraq qeyd edim ki, formulun necə işləməsini daha yaxşı anlamaq üçün həmin hissəni seçərək F9 düyməsinə sıxmaqla nəticəni görə bilərsiz. Uğurlar!


Hədəfə doğru ən qısa yol hər zaman mövcuddur!
 
Forum » Forums » Excel Forum » Vlookup-la multisehifeli axtarish
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


MyExcelWorld © 2018
Site managed by uCoz